Fysiotherapie

Paramed4all biedt verschillende behandelingen binnen fysiotherapie. Dit doen wij onze praktijk in Heerhugowaard. Wij streven ervaar om uw behandeling zo snel mogelijk na aanmelding te starten!

Ga direct naar:

Uw gezondheidsklachten

Op het gebied van fysiotherapie behandelen wij verschillende gezondheidsklachten. U kunt bij ons terecht voor klachten gerelateerd aan onder meer de volgende meest voorkomende:

 • Lage rugklachten
 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Knieklachten
 • Lies/heupklachten
 • Hand en/of polsklachten
 • Enkelverzwikking
 • Elleboogklachten
 • Hoofdpijnklachten
 • Status na operatie
 • Sportspecifieke klachten

Hiernaast zijn er ook verschillende andere gezondheidsklachten waarmee wij u graag ten dienst zijn.

 

Maak direct een afspraak

 

Tarieven

Verzekeringsdekking

Fysiotherapie zit niet in de basispakketten van de zorgverzekeraars. Het aantal sessies wat u vergoed krijgt, hangt echter af van uw aanvullende polis, leeftijd en de aanleiding van behandeling. Daarom is het verstandig altijd eerst in de polis na te lezen hoeveel sessies u vergoed krijgt.

Jongeren tot achttien jaar krijgen de eerste achttien sessies vergoed vanuit de basisverzekering. De kinderoefentherapeut heeft geen contracten met de zorgverzekeringen, waardoor er een eigen bijdrage per behandeling van toepassing is. (voor meer informatie neem contact op met de kinderoefentherapeut)

Volwassenen met een chronische aandoening die op deze lijst staat, betalen de eerste twintig sessies zelf of uit de aanvullende verzekering, daarna betaalt de zorgverzekeraar. In het geval van een chronische aandoening gelden de eerste twintig sessies per aandoening en niet per jaar.

 

Maak direct een afspraak

 

Duur van de behandeling

Elk van deze gezondheidsklachten vereist een unieke behandeling die wij samen met u vaststellen. Elke behandeling is daarom anders en is het moeilijk om op voorhand te zeggen hoeveel behandelsessies u moet volgen. Om toch enig idee te krijgen over de duur van de behandeling, leest u onderstaande voorbeelden.

 

Voorbeeld 1:      Lichte gezondheidsklacht

De klacht: Het is plotseling in de boven-rug geschoten. U voelt een felle pijn tussen de schouderbladen en u heeft veel last bij het bewegen van uw armen, omkijken of zelfs bij het ademen.
De behandeling: Na een kennismakingsgesprek wordt het onderzoek ingesteld. Daarna start de behandeling die gericht is op het losmaken van de rib via manuele therapie, ontspanning van de spieren en oefeningen voor thuis.
Aantal sessies: 3 tot 4 behandelingen
Eindresultaat: Na de behandeling zult u pijnvrij kunnen bewegen in het dagelijks leven. U zult alle activiteiten weer kunnen doen.

 

Voorbeeld 2:      Gemiddelde gezondheidsklacht

De klacht: Al maanden heeft u last van uw rug. Na twee verhuizingen was het er uiteindelijk in geschoten. U ervaart veel pijn in de rug met uitstralingen naar het linker been. Het been tintelt en staat wat scheef.
De behandeling: Na het kennismakingsgesprek volgt het onderzoek. Hieruit komt een duidelijke uitleg van de klacht en advies over hoe u hiermee dient om te gaan voor de komende dagen. Tijdens de behandeling wordt het middelste gedeelte van de rug gemobiliseerd ter compensatie. Daarnaast bouwt u oefeningen op die gericht zijn op het verkrijgen van een betere stabiliteit. Dit gebeurt eerst op de bank en thuis, maar later ook in de oefenzaal.
Aantal sessies: 8 behandelingen
Eindresultaat: U heeft geen last meer van de rug en durft deze weer vol vertrouwen te belasten. U kunt uw werkzaamheden en activiteiten weer oppakken.

 

Voorbeeld 3:      Zwaardere gezondheidsklacht

De klacht: U bent onlangs geopereerd en heeft een nieuwe heup gekregen. U wil graag de huidige status weten 4 dagen na deze heupoperatie. De fysiotherapeut komt bij u thuis om een plan van aanpak op te stellen voor de komende weken. U heeft nog veel last van het operatiegebied: alles is blauw en stijf en u durft uw been niet te bewegen of te belasten. De pijn straalt uit naar het bovenbeen. Er is sprake van spierkrachtvermindering van de bil en het bovenbeen.
De behandeling: De eerste paar behandelingen vinden plaats aan huis. Er wordt doorgenomen hoe u zich het beste in huis kunt bewegen: van bed, naar de stoel en de bank. Daarna wordt er doorgenomen welke oefeningen en trainingen u kunt uitvoeren in de eerste fase na de operatie. Vervolgens wordt er verder opgebouwd naar training en oefening in de zaal van de praktijk. Dit is gericht op het verbeteren van de spierkracht, beweging en het uithoudingsvermogen.
Aantal sessies: 18 behandelingen
Eindresultaat: U bent weer in staat om goed recht te lopen. U kunt zonder pijnklachten staan en langere periode lopen. Met verloop van tijd zult u veel werkzaamheden en activiteiten weer op kunnen pakken.

 

Maak direct een afspraak

 

Over fysiotherapie

Sinds 2006 is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig. De fysiotherapeut bekijkt samen met u naar de mogelijkheden.

Bij uw eerste bezoek dient u uw legitimatie, verzekeringspas en een handdoek mee te nemen.

U krijgt ook opdrachten/oefeningen die u thuis kunt uitvoeren. Zo werkt u aan uw herstel zowel binnen als buiten de praktijk.

 

 

Contactformulier

 
Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Geboortedatum

Huisarts

Reden aanmelding