Fysiotherapie & sport

Fysiotherapie gericht op sport

Fysiotherapie 4 sport is, naast reguliere fysiotherapie, een specialisatie binnen Paramed4all. De fysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De fysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor u is. Naast fanatieke sporters behandelt de fysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De fysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de fysiotherapeut voorziet u van advies op maat.

Het werk van de fysiotherapeut

De fysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten maar het meest aan knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen. Ook werkt hij veel en intensief samen met sportartsen, chirurgen en sportfysiotherapeuten

Met de gerichte behandeling en adviezen van de fysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De fysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt hij met uw trainer. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen. Maar u kunt ook rechtstreeks contact opnemen. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut.

Bent u op zoek naar reguliere fysiotherapie, kijk dan op deze pagina voor meer informatie.