Handfysiotherapie – Handtherapie

Handfysiotherapie – Handtherapie

Behandeling van hand, pols en arm

De hand is een veelzijdig stuk gereedschap met een ingewikkelde anatomie. We kunnen er met grote precisie de allerfijnste taken mee uitvoeren zoals ermee computeren, maar ook om iets stevig vast te pakken. Alle dagen hebben we onze handen nodig. Voor school, werk, sport en om ons duidelijk te maken.

De handfysiotherapeut

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn perfect op elkaar afgestemd. Daardoor is de hand ook heel erg kwetsbaar. Met de hand kan letterlijk en figuurlijk van alles aan de ‘hand’ zijn. Denk bijvoorbeeld aan botbreuken, peesletsel, zenuwschade, artrose, overbelastingsklachten, amputaties en brandwonden. In de behandeling van hand- en polsklachten speelt de handfysiotherapeut een belangrijke rol. Zowel als vervolgtraject na een operatie als bij klachten die niet geopereerd hoeven te worden.

Uw handen zijn een uniek onderdeel van uw lichaam.

Ze verdienen een gespecialiseerde behandeling.

 

Behandeling

Een handfysiotherapeut heeft zich door uitgebreide aanvullende scholing gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van de hand, pols en arm.

De werkzaamheden van de handfysiotherapeut bestaan uit het behandelen van spieren, pezen, botten, gewrichten, zenuwen en de huid. Ook functionele problemen die handklachten met zich meebrengen worden binnen de handfysiotherapie behandeld.
Om de hand weer optimaal te laten functioneren kan een behandeltraject bij de handfysiotherapeut lang duren. Zeker wanneer er sprake is van uitgebreid letsel of na een operatie.

Doelstelling van handfysiotherapie is de hand weer zo goed mogelijk te kunnen gebruiken. Uw handfysiotherapeut adviseer, behandelt en begeleidt.

Vergoeding

Handtherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Indien het een breuk of status na operatie betreft is het een chronische indicatie. de eerste twintig behandeling komen dan uit de aanvullende verzekering ( of eigen rekening) daarna wordt het vergoed vanuit de basisverzekering. ( wel eerst eigen risico)

Wilt u meer informatie hierover neem dan contact met ons op