Pilates

Pilates, of de Pilatesmethode is een fitnessysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. 

Pilates was ervan overtuigd dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor

zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

 

Wat is Pilates?

Een “inspannende ontspanningsles”. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve training die alle spiergroepen versterkt én rekt om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Een sterk en stabiel lichaamscentrum (core), waardoor je meer balans ontwikkeld en blessures verminderd.
Pilates kan ook therapeutisch worden gebruikt. Voor b.v revalidatie en/of chronische aandoeningen. Het helpt bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken therapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling. Heb je lichamelijk klachten of ben je op leeftijd? Geen probleem. Alle oefeningen kunnen aangepast worden op elk niveau.

De les

Een Pilatesles bij Paramed4all is een groepsles, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsweerstand. Door de aandacht op je eigen lichaam, versterk je je eigen lichaamsbewustzijn. Het vergeten van je zorgen of problemen kan een mooi effect zijn, wat stress verminderd.
Dit is DE groepsles voor jou!

Lestijden en contributie

De Pilates wordt gegeven op:

vrijdagochtend van 10.00-11.00 uur.

maandagochtend van 09.00-10.00 uur.

Kosten: 40 euro per maand

 

Aanmelden: